Logo Novon

Even terugblikken (3) – 25 jaar Novon

In 2018 bestond Novon Schoonmaak maar liefst 25 jaar. Dit jubileum hebben wij gevierd door iets te doen voor onze medewerkers en omgeving. Medewerkers konden goede doelen aandragen die vervolgens in aanmerking kwamen voor één van de 25 cheques ter waarde van €1.000,-. In deze reeks blikken we terug met de winnende goede doelen.

Molen Rispens

Vandaag blikken we terug met Molen Rispens. Molen Rispens is een poldermolen tussen Easterein en Hidaard (Friesland). Sinds 1821 houdt deze molen de polder droog.

Ruurd-Jakob neemt ons mee terug naar 2018: “Tjally Scheffer uit Winsum (Fr.) heeft mijn molen opgegeven omdat haar man Jaap Scheffer (historicus) en ik elkaar kennen en hij mijn molen een warm hart toedraag .”

Toen was het tijd om te stemmen. “Iedereen die wij, op wat voor manier konden benaderen, hebben we benaderd om te stemmen. Via een groot internationaal netwerk hebben ontzettend veel van mijn molenvrienden uit binnen- en buitenland gestemd, maar ook het internationale muzieknetwerk van Jaap Scheffer heeft ontzettend veel stemmen opgeleverd. Daarnaast hebben familie, vrienden, buren, collega’s op Molen Rispens gestemd.”

Het moment van het winnen van de cheque herinnert Ruurd-Jakob zich goed. “De 3 tussenstanden die er geweest zijn, daarin stond Molen Rispens steeds bij de 1e 15. Dus we waren vol goede moed. Toen het daadwerkelijke bericht dat we gewonnen hadden op Facebook kwam was ik natuurlijk superblij, maar vooral ook trots! Superblij vanwege het geld, maar ook trots dat Tjally ons genomineerd heeft en dat Novon deze actie mogelijk heeft gemaakt.”

In deze terugblik zijn wij benieuwd wat de organisaties, 3 jaar later, met het gewonnen geld hebben gerealiseerd. Het geld is volgens Ruurd-Jakob goed terechtgekomen. “Het geld is grotendeels gebruikt als bijdrage in het vervangen van een deel van het riet en een schilderbeurt, welke de molen heeft ondergaan in 2020. Door het gewonnen bedrag heeft Novon er mede aan bijgedragen dat Molen Rispens nog steeds in een goede staat verkeert.”

Meer lezen?

Benieuwd naar andere goede doelen in deze reeks? Wij zetten de goede doelen op LinkedIn en Instagram in het zonnetje. De andere artikelen kunt u hieronder vinden.

Onze sectoren

De schoonmaak van een recreatiepark verschilt van de schoonmaak in een zorgomgeving. Iedere sector vraagt om een andere aanpak. Wij bekijken per sector uw wensen en vertalen uw behoeftes naar een op maat gericht schoonmaakplan.

Kantoorschoonmaak

Een schone werkomgeving is belangrijk voor de productiviteit van werknemers. Novon heeft jarenlange ervaring met het schoonmaken van kantoren en bedrijfspanden.

Onderwijs

Wij helpen u graag met het in kaart brengen van de mogelijkheden voor uw onderwijslocatie, van kleuterschool tot universiteit.

Recreatieparken

Schoonmaak is een essentieel onderdeel voor de uitstraling van uw recreatiepark. Onze diensten helpen mee aan een optimale gastbeleving. Naast de wisselschoonmaak kunnen wij u van dienst zijn met bijvoorbeeld glasbewassing en dieptereiniging.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?