Logo Novon

Vloerreiniging en vloeronderhoud

Vloeren worden intensief gebruikt en zijn bepalend voor het aanzien van een ruimte. Het is daarom belangrijk om een vloer goed te onderhouden. Het specialistische team van Novon beschikt over de juiste technieken, materialen en kennis om de vloerreiniging en vloeronderhoud op professionele en milieuvriendelijke manier uit te voeren. Met onze hulp verleng je de levensduur van een vloer. Daarnaast zorg je voor een positieve uitstraling en schone en gezonde omgeving voor gebouwgebruikers.

Maatwerk voor elke vloer

Bij verschillende vloeren horen verschillende onderhouds- en reinigingsmethodieken. Of je nu een oplossing voor het reinigen van linoleum, tapijt of stenen vloeren zoekt; onze specialisten geven advies over de methode die het best bij jouw vloeren past. Voor ieder uniek vraagstuk bieden we uiteraard maatwerk.

Linoleum vloeronderhoud 

Om een linoleum vloer zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Wij kunnen je vloer op allerlei manieren conserveren. Voor een vloer die esthetisch af is, door verkeerde of geen behandelingen in het verleden, kunnen wij een coating in elke denkbare kleur of motief aanbrengen. Hierdoor lijkt je vloer weer als nieuw. Ook kunnen wij de vloer van een nieuwe bescherm- of antisliplaag te voorzien of kunnen we langs komen voor periodiek onderhoud middels de spraymethode. Dat is een methode voor vloerreiniging, om de vloer een nieuwe dunne beschermlaag te geven. In overleg met jullie bepalen we de beste en juiste behandeling en geven we een toelichting op de verschillende methodes. In ieder geval ziet de vloer er na de behandeling weer stralend uit!

I-wax

Wij passen al jaren naar tevredenheid van onze opdrachtgevers de “I-Wax” methodiek toe. Deze methodiek, overgekomen uit Scandinavië, is totaal afgestemd op duurzaamheid, kwaliteit en kostenbeheersing. Deze milieuvriendelijke manier van reinigen is minder intensief omdat er in plaats van polymeer, de traditionele was, I-WAX op de vloeren wordt gebruikt. Na het aanbrengen van I-WAX is het voldoende om de vloer elke dag met een vochtwisser schoon te maken. De I-WAX methode bespaart je tijd, geld en is vriendelijker voor het milieu. Daarnaast blijft de kwaliteit van de vloer het gehele jaar op hoog niveau.

Vloerbedekking reinigen

Met tapijtreiniging dragen we bij aan de kwaliteit van vloerbedekking en een gezonde en schone omgeving. Zichtbare én onzichtbare vezels houden zich schuil in tapijt. Wanneer je een tapijt niet reinigt kunnen er bijvoorbeeld zandkorreltjes in blijven zitten, waardoor je platgelopen stukken gaat zien en de kwaliteit van het tapijt achteruit gaat. Het reinigen van vloerbedekking is niet alleen belangrijk voor de kwaliteit, maar ook vanwege hygiëne. Voor mensen met bijvoorbeeld een allergie voor huisstofmijt vermindert een schoon tapijt de gezondheidsrisico’s. Daarnaast zorgt een schoon tapijt ervoor dat een ruimte frisser ruikt en schoner oogt. Met onze tapijtreiniging geven we de vloer en ruimte zijn representatieve uitstraling weer terug.

Stenen vloer reinigen

Een stenen vloer is sterk, maar verliest na een tijdje ook zijn glans. Door het inzetten van de juiste reinigingsmethode, machines en reinigingsmiddelen herstellen wij de basiseigenschappen (glans, kleur, gladheid of stroefheid) van een stenen vloer. Omdat geen vloer hetzelfde is, hebben wij een breed scala aan reinigingsmiddelen en methodieken. Een van de methodieken is een vloer kristalliseren. Kristalliseren zorgt ervoor dat ondiepe krasjes niet meer zichtbaar zijn en de vloer weer glanst. Daarnaast kunnen wij een vloer zoeten. Hierbij schuren we het materiaal licht op tot het gewenste glansniveau.

Hoe ziet jullie vloer eruit? We kijken graag mee en geven advies over vloerreiniging en vloeronderhoud. Je kunt contact met ons opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.

Onze sectoren

De schoonmaak van een recreatiepark verschilt van de schoonmaak in een zorgomgeving. Iedere sector vraagt om een andere aanpak. Wij bekijken per sector de wensen en vertalen jullie behoeftes naar een op maat gericht schoonmaakplan.

Onderwijs

Wij helpen graag met het in kaart brengen van de mogelijkheden voor elke onderwijslocatie, van kleuterschool tot universiteit. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Semi-overheid

Een overheidsgebouw is een omgeving waar dagelijks veel mensen over de vloer komen. Het is daarom belangrijk dat alle ruimtes regelmatig schoon worden gemaakt.

Zorginstellingen

Schoonmaak is in zorginstellingen een belangrijk onderdeel van het dagelijks proces. Onze medewerkers zorgen voor maximale hygiëne om het verspreiden van infectierisico’s en ziektekiemen te voorkomen.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?