Logo Novon

Geschiedenis Novon

Het verhaal van Novon begint in 1993 als eigenaar Jacco Vonhof voor zichzelf begint als glazenwasser. Ruim 25 jaar later is Novon Schoonmaakbedrijven uitgegroeid tot een organisatie waar meer dan 2.000 schoonmaakprofessionals in dienst zijn.

Van glazenwasser naar eigen bedrijf

Als glazenwasser nam Jacco Vonhof verschillende klussen aan van schoonmaakbedrijven. Maar stiekem droomde hij altijd al van om een eigen schoonmaakbedrijf. Die droom werd in 1993 werkelijkheid. Vooral eerste vier jaren waren keihard werken, het bedrijf groeide pandje voor pandje en er werden enorm veel (schoonmaak)uren gedraaid.

Nieuwe vestigingen

Al snel groeide het bedrijf naar een kantoorpand aan de Edisonstraat en vervolgens naar de Simon Stevinweg in Zwolle. Om de groeiende vraag naar dienstverlening in Oost-Nederland tegemoet te komen werd in december 2005 een vestiging in Enschede geopend. In 2017 is Novon Schoonmaak Oost verhuisd naar een nieuwe locatie in Enter. Wij zijn al die jaren een groeiend bedrijf gebleven, waardoor ook we ook ons aanbod aan diensten hebben kunnen uitbreiden. Een belangrijke dienst is bijvoorbeeld specialistische reiniging. In 2016 is de vestiging in Zwolle verhuisd naar de Botterweg, waar we tot op heden nog steeds zijn is gevestigd.

Ontwikkelingen en groei 

In 2016 hebben we meerdere investeringen gedaan. Zo heeft Novon Schoonmaakbedrijven Vlietstra (gespecialiseerd in specialistische reiniging), destijds gevestigd in Franeker en sinds 2018 in Leeuwarden, overgenomen. Gezonde groei is, al sinds de oprichting en nog steeds, belangrijke voor Novon. In 2019 heeft Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland, een stap terug gedaan in het bedrijf en de dagelijkse leiding is sindsdien in handen van algemeen directeur Elbert Jan Hesse.

Elbert Jan Hesse samen met Jacco Vonhof

Vanuit onze huidige vestigingen in Zwolle, Enter, Leeuwarden en Groningen verzorgen onze professionals inmiddels schoonmaakwerkzaamheden en specialistische reiniging voor onze klanten in diverse sectoren in Noordoost-Nederland.

Over Novon

Schoonmaken, dat kan toch iedereen? Dat klopt. Professioneel schoonmaken is daarentegen een vak. En daarvoor heb je een deskundig team nodig. Vanuit onze vestigingen in Zwolle, Enter (Novon Oost), Leeuwarden en Groningen (Schoonmaakbedrijf Vlietstra) verzorgen meer dan 2.000 schoonmaakprofessionals de schoonmaakwerkzaamheden en specialistische reiniging voor onze klanten in diverse sectoren in Noordoost-Nederland.

Mensenorganisatie

Novon is een echte mensenorganisatie. We plakken geen etiketten op medewerkers, maar bieden iedereen gelijke kansen en maken geen onderscheid op basis van geloof, geslacht of huidskleur.

Kwaliteit en certificering

Wie wil uitblinken in de schoonmaakwereld, heeft een strategie nodig. Daarom werken we volgens een kwaliteitswaarborgsysteem. Wat u daarvan merkt? Onze dienstverlening sluit aan op wat u nodig heeft.

Regionale betrokkenheid

Wij zorgen ervoor dat onze medewerkers zich van hun beste kant kunnen laten zien. Maar daar blijft het niet bij. Vanuit onze regionale betrokkenheid steunen we allerlei verenigingen, instellingen en initiatieven.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?