Logo Novon

Het is weer tijd voor tapijt- en meubelreiniging!

Sinds de coronacrisis zijn we ons bewuster geworden van hygiëne. Een gezonde, veilige en schone werkplek is nu nóg belangrijker. Met tapijt- en meubelreiniging helpt Novon u en uw medewerkers graag bij een gezonde werkomgeving op kantoor.

Een schone kantoor omgeving

Een schone en hygiënische werkomgeving is belangrijk voor de productiviteit en gezondheid van uw werknemers. Veel kantoren worden tegenwoordig dan ook dagelijks schoongemaakt. Tijdens deze dagelijkse kantoorschoonmaak staan het afnemen van bureaus en bureaustoelen, het stofzuigen van de vloeren en het reinigen van sanitair bovenaan het lijstje van de schoonmaakmedewerker. Hiermee wordt “zichtbaar vuil” weggehaald. Wat veel mensen alleen niet weten is dat het “onzichtbare vuil” wel blijft zitten. Daarom is het belangrijk om uw tapijt en kantoormeubelen eens in de twee jaar ook onder handen te nemen met een grondige reiniging. 

tapijtreiniging

Tapijtreiniging

Veel organisaties houden het bij het schoonmaken van vloerbedekking bij stofzuigen. Het tapijt ziet er daarna misschien schoon uit, maar schijn bedriegt. Door stofzuigen wordt het vuil dat diep in de vezels van tapijt verborgen ligt namelijk niet verwijderd. Om vuil, bacteriën en gehecht stof uit uw tapijt te verwijderen raden wij een grondige reiniging aan. Hiermee wordt de kans op een uitbraak van huisstofmijt, en daardoor overgevoeligheid en allergische reacties, vermindert. Daarnaast wordt ook de uitstraling van het tapijt verbetert en de levensduur verlengd. 

Meubelreiniging

Niet alleen het tapijt in uw kantoor wordt vaak vergeten grondig schoon te maken. Dit geldt ook voor een grondige reiniging van de bekleding van kantoor- en bureaustoelen En dat terwijl juist deze stoelen vaak intensief worden gebruikt. In de loop van de tijd hopen stof, vuil en andere ongewenste zaken als huidvet en huisstofmijt zich op in de bekleding van meubilair. Deze stof- en vuildeeltjes zijn vaak de aanleiding voor allergische reacties en gezondheidsklachten. Daarnaast tast het vuil de kwaliteit en structuur van de meubelbekleding aan. 

Sproei-extractie

Hoe reinigen wij uw tapijt en meubels?

Tapijt en meubilair wordt grondig gereinigd door middel van de sproei-extractie-methode. Dit houdt in dat uw tapijt gereinigd wordt door middel van heet water, gecombineerd met een enorme zuigkracht. Onder hoge druk wordt heet water met een biologisch afbreekbare reinigingsvloeistof op tapijt of meubelbekleding ingespoten. Hierdoor komt zichtbaar en onzichtbare vuil los, dit wordt vervolgens op een krachtige manier vacuüm afgezogen. 

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden over tapijt- en meubelreiniging? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand contactformulier.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?