Logo Novon

Sta op tegen zitten

Vorige week hebben wij mee gedaan aan de Zitloze Werkdag van Sitness. Hierbij gingen wij de uitdaging aan om minder te zitten tijdens je werkdag. Het doel van deze dag is om minimaal 25% van de werktijd te staan. De rolstoelbasketbal spelers van TeamNL hielpen ons daarbij! Team NL begon de dag met het geven van een warming-up en daarna gaven ze gedurende de dag verschillende activiteiten. Een goed begin van het nieuwe jaar.

Waarom minder zitten?

Te veel zitten is niet gezond en kan voor vele gezondheidsklachten zorgen. Denk hierbij aan diabetes type 2, hart- en vaatziekten, klachten aan spieren, pezen en gewrichten en een hogere kans op dementie. Eén van de manieren om dat tegen te gaan is door meer te bewegen tijdens kantooruren. Lichte activiteiten gedurende de dag hebben namelijk veel meer positieve invloed op de bloeddruk, suiker -en vetstofwisseling dan ’s avonds 1 uur hard sporten. 

Wat hield de Zitloze Werkdag in?

  • 9.15 uur: konden we meedoen met de gezamenlijke warming-up die gegeven werd door twee rolstoelbasketbalspelers van TeamNL. Via een livestream hebben wij deze gevolgd.  
  • Elke 90 minuten kreeg je een video waarin een rolstoelbasketballer een oefening uit ging leggen om het zittend werken te doorbreken.
  • 16.45 uur:  was de afsluiting van de dag met een live prijsuitreiking

Veel van onze collega’s hebben meegedaan en hebben de hele dag zo veel mogelijk gestaan! Zo hebben zij hun werkplek veranderd in een staplek, zijn ze tussendoor gaan wandelen en hebben ze meegedaan aan de activiteiten van Team NL. Kijk hieronder voor wat leuke foto’s.  

Wat nu?

Het is niet alleen belangrijk om op deze dag meer te gaan staan, het is elke werkdag belangrijk! Novon is hiermee al goed op weg. Zo is onze PZ en Verzuim afdeling dit jaar begonnen met ommetjes maken. Via de app van de hersenstichting houden ze bij hoe vaak ze lopen en hebben ze er een leuk wedstrijdelement van gemaakt. Wij gaan dus zeker door met meer staan op je werkdag!

#staoptegenzitten

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?