Logo Novon

Novon zet in op goede basisvaardigheden voor werknemers

Samen met zeven andere bedrijven uit de Provincie Overijssel gaan wij aan de slag met de basisvaardigheden van onze medewerkers. Want goed kunnen lezen, schrijven, rekenen én digitaal vaardig zijn is belangrijk. Niet alleen voor participatie in de samenleving, maar ook om ons te redden op het werk. In Overijssel hebben ongeveer 100.000 mensen tussen dus 16 en 65 jaar moeite met deze vaardigheden. Met Provincie Overijssel en maatschappelijke partners gaan we ons inzetten om de basisvaardigheden van werknemers te verbeteren.

Kennis en praktijkvoorbeelden uitwisselen

Hoe gaan we dat doen? Door kennis en goede praktijkvoorbeelden uit te wisselen om elkaar te inspireren. Zo creëren we bewustwording en zetten we een stap bij het betrekken van mensen met een gebrek aan basisvaardigheden.

Voor veel werkgevers een onbekend probleem

Het gebrek aan basisvaardigheden is voor veel werkgevers een onbekend probleem. Velen zijn zich er niet bewust van dat dit in hun bedrijf speelt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat in sectoren zoals de schoonmaak, bouw, industrie en productiebedrijven ongeveer 40% van de medewerkers over onvoldoende basisvaardigheden beheerst.

De afstand tot de arbeidsmarkt voor laaggeletterden is groter en zij zijn kwetsbaar voor reorganisaties. Ook brengen medewerkers met achterblijvende basisvaardigheden extra kosten en risico’s voor de werkgever mee. Om de ontwikkeling en inzetbaarheid van medewerkers te vergroten helpt scholing, daarbij biedt het ook de mogelijkheid om mensen met onvoldoende basisvaardigheden aan te nemen, in deze krapte op de arbeidsmarkt.

Ook enthousiast geworden van dit mooie initiatief? Aanmelden kan door te mailen naar j.golunska@overijssel.nl

Bron: Provincie Overijssel: Overijssel zet in op goede basisvaardigheden voor werknemers

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?