Logo Novon

Novon en Vlietstra maken de grachten schoon!

Steeds vaker is in het nieuws te lezen dat (zwerf)plastic een groter wordend probleem is. Helaas is veel van dit zwerfplastic te vinden in onze eigen grachten. Op dinsdag 8 juni en woensdag 9 juni steken wij bij Novon en Vlietstra de handen uit de mouwen. Wij gaan de grachten in Zwolle en Leeuwarden op, om het water plasticvrij te maken en om bewustzijn te creëren voor dit probleem.

Plasticprobleem

De laatste jaren neemt vervuiling door plasticafval behoorlijk toe. Dit is niet alleen in Nederland het geval, maar dit geldt voor landen over de hele wereld. Vooral dieren in en om het water zijn de dupe van ons plastic afval, wat in het water belandt. Zij kunnen hierin verstrikt raken of stikken. Plastic wat in het water beland verteert niet. Sterker nog, het wordt alleen maar giftiger en het verdeelt zich in steeds meer kleinere stukjes. Naast de verschrikkelijke gevolgen voor deze dieren kun je je misschien voorstellen dat het ook niet ideaal is voor je eigen gezondheid wanneer een vis die jij op je bord krijgt ook bloot kan zijn gesteld aan deze giftige plastic stoffen. Het is dus van belang dat de wereld meer bewustzijn creëert voor dit probleem. Daarom komen wij in actie!

Schoonmaken van de grachten

Op dinsdag 8 juni en op woensdag 9 juni steken wij de handen uit de mouwen om een positieve bijdrage te leveren aan dit probleem. Wij hopen hiermee aandacht te creëren en andere mensen aan te sporen tot actie. Wij gaan de grachten in Zwolle en Leeuwarden op een sportieve en leuke wijze een stukje schoner maken. Op onze supboards en in onze kano’s maken wij niet alleen de grachten schoon, maar werken wij ook aan teambuilding. Al het afval (plastic) dat wij gedurende deze dagen weten te verzamelen, zal daarnaast ook nog eens gerecycled worden.

Een geslaagde dag!

Nu de grachten weer een stukje schoner en wij onze energie volledig hebben verbruikt op het water kunnen wij terug kijken op een geslaagde dag. Volgens ons een echte win-win: een dag gezond bezig zijn, werken aan teambuilding en ondertussen een steentje bijdragen aan het plastic probleem!

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?