Logo Novon

Novon Schoonmaak omarmt Special Olympics talenten!

Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Van 10 tot en met 12 juni 2022 komen de Special Olympics Nationale Spelen naar Twente. In de 14 Twentse gemeenten worden 25 sporttoernooien georganiseerd. Een mooie kans voor ons, als mensenorganisatie, om deze Nationale Spelen te steunen!

Afgelopen week waren ambassadeur Teun Wes en projectdirecteur Maaike Heethaar van de Special Olympics Nationale Spelen op bezoek bij onze vestiging in Enter om het sponsorcontract te ondertekenen. Special Olympics Nationale Spelen schreef hier onderstaand artikel over:

Ieder talent moet de kans krijgen om te laten zien waar hij goed in is. Het motto dat bij Novon Schoonmaak op het hemd geschreven staat. Kijk maar naar Special Olympics Teun hoe hij zijn talenten afgelopen jaar al ontwikkeld heeft als ambassadeur en sporter. Een genot voor ieders oog om hem letterlijk en figuurlijk te zien groeien.

Dat Novon Schoonmaak een echte mensenorganisatie is, merk je al zodra je de deur opent. Gelijke kansen bieden, geen onderscheid maken, sociaal ondernemerschap. Geen kwestie van dat je dat moet doén, maar moet willen. En daar zit het wezenlijke verschil. Bij Novon wordt gewerkt met het zogenaamde buddy-systeem. Ervaren medewerkers worden gekoppeld aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

‘Wanneer je laat zien dat je je best doet, ben je bij ons een winnaar. En dat sluit zo mooi aan bij de filosofie van Special Olympics Nationale Spelen Twente. Een eer om daar onderdeel van te zijn,’ aldus Herbert Markvoort (directeur/eigenaar Novon Schoonmaak Oost) en Bart Pluimers (vestigingsmanager Novon Schoonmaak Oost).

Projectdirecteur Maaike Heethaar sluit zich hier dan ook volledig bij aan. ‘Het is bijna een kopie van het Special Olympics lied dat straks door alle 3000 sporters wordt uitgesproken in een vol FBK-Stadion’: ‘ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al winnaar.’ 

Meer weten over de Special Olympics Nederland? Check dan hun website! specialolympics.nl

Bron: Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?