Logo Novon

Frisse werkomgeving? Vergeet tapijt- en meubelreiniging niet!

Wist jij dat wij ook tapijt en meubels reinigen? Door middel van tapijt- en meubelreiniging dragen wij bij aan een gezonde en frisse werkomgeving. Dit gaat namelijk verder dan alleen het reguliere dagelijkse schoonmaakwerk van de ruimtes.

Een schone kantoor omgeving

Voor een optimale productiviteit en gezondheid is een schone werkomgeving heel belangrijk. Kantoren worden daarom ook veelal dagelijks schoongemaakt. Hierbij staan het afnemen van bureaus en bureaustoelen, het stofzuigen van de vloeren en het reinigen van het sanitair bovenaan het lijstje van onze schoonmaakcollega’s. Het ‘’zichtbare vuil’’ wordt hiermee weggehaald, maar het ‘’onzichtbare vuil’’ blijft zitten. Daarom is het belangrijk om eens in de twee jaar het tapijt en de kantoormeubelen ook grondig te laten reinigen.

Tapijtreiniging

Vaak wordt er bij het schoonmaken van vloerbedekking gefocust op het stofzuigen. Het tapijt ziet er dan voor het oog schoon uit, maar de werkelijkheid is anders. Het vuil dat diep in het tapijt verborgen zit wordt met stofzuigen namelijk niet verwijdert. Om dit vuil uit het tapijt te verwijderen is het van belang om eens in de twee jaar een grondige reiniging uit te laten voeren. De kans op een uitbraak van huisstofmijt wordt hierdoor vermindert, met daarbij ook minder kans op overgevoeligheid en allergische reacties. Andere bijkomende voordelen zijn de verbetering van de uitstraling van het tapijt en de verlengde levensduur.

Meubelreiniging

Naast tapijt worden meubels ook vaak vergeten grondig schoon te maken. Het is met name belangrijk de bekleding van kantoor- en bureaustoelen te reinigen. In de loop van de tijd hoopt stof, vuil en huisstofmijt zich namelijk op de bekleding. Dit is vaak de aanleiding voor allergische reacties en gezondheidsklachten. Daarnaast tast het vuil ook de kwaliteit en structuur van de meubelbekleding aan.

Hoe reiniging wij jullie tapijt en meubels?

Tapijt en meubels reinigen wij door middel van de sproei-extractiemethode. Dit werkt zo: jouw tapijt wordt gereinigd door middel van heet water, gecombineerd met een enorme zuigkracht. Onder hoge druk wordt heet water met een biologisch afbreekbare reinigingsvloeistof op het tapijt of de meubelkleding ingespoten. Hierdoor komt het zichtbare en onzichtbare vuil los, wat vervolgens op een krachtige manier vacuüm wordt afgezogen.

Weten wij voor jullie bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Bron foto’s: Cinco Cleaning

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?