Logo Novon

Even terugblikken (6) – 25 jaar Novon

In 2018 bestond Novon Schoonmaak maar liefst 25 jaar. Dit jubileum hebben wij gevierd door iets te doen voor onze medewerkers en omgeving. Medewerkers konden goede doelen aandragen die vervolgens in aanmerking kwamen voor één van de 25 cheques ter waarde van €1.000,-. In deze reeks blikken we terug met de winnende goede doelen.

Stichting Kinderen Kankervrij

Vandaag blikken we terug met Stichting Kinderen Kankervrij, afgekort KiKa. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen kanker, op dit moment geneest 81 procent. Stichting KiKa vindt dat dit beter moet én kan, dit percentage moet naar 100% volgens de stichting. Om dit te bereiken werven ze fondsen voor nieuwe onderzoeken en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Het doel van de stichting is duidelijk: minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing én een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Naast al deze mooie activiteiten geeft KiKa ook voorlichtingen over kinderkanker.

Over de door Kika gewonnen cheque hebben wij met Helen Walker (manager onderwijs bij KiKa) gesproken. KiKa is altijd ontzettend blij als mensen zich willen inzetten voor de stichting. Door deze inzet wordt er een bijdrage geleverd aan de missie van KiKa om de genezingskans van kinderen te verhogen.

 ‘’Dat wij één van de gelukkigen waren die een cheque mochten ontvangen vanwege jullie 25-jarig jubileum was fantastisch!”

”De cheque die KiKa heeft ontvangen en andere donaties gaan naar een aantal specifieke doelen” vertelt Helen: wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van kinderkanker, vermindering van bijwerkingen tijden en na behandelingen, het ontstaan/de biologie van kinderkanker en kwaliteit van leven en psychosociale aspecten. Daarnaast worden donaties ingezet voor de ondersteuning van de onderzoeksafdeling can het Prinses Máxima Centrum en de voorlichting over kinderkanker.

‘’Kinderkanker is anders dan kanker bij volwassenen en daarom is het ook erg belangrijk dat er apart wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar kinderkanker. Daarom gaan de donaties echt naar de bovengenoemde specifieke doelen,’’ laat Helen weten.

We zijn blij om te horen dat KiKa blij is met de cheque en dat wij een steentje hebben kunnen bijdragen aan dit mooie doel.

Meer lezen?

Benieuwd naar andere goede doelen in deze reeks? Wij zetten de goede doelen op LinkedIn en Instagram in het zonnetje. De andere artikelen kunt u hieronder vinden.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?