Logo Novon

Meerjarig partnership Deltion College en Novon Schoonmaak

In februari van dit jaar publiceerde Deltion College uit Zwolle haar aanbesteding voor het schoonmaakonderhoud. De wens: een langdurig partnership met een partij die ambitie en commitment laat zien. Novon Schoonmaak, eveneens uit Zwolle, bleek de perfecte match en gaat vanaf 29 augustus 2022 aan de slag met het resultaatgerichte schoonmaakcontract.

Resultaatgericht

Het schoonmaakcontract bij het Deltion College stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Dat komt natuurlijk aan de ene kant omdat we allebei in Zwolle gevestigd zijn, maar daarnaast past Deltion als organisatie gewoon heel goed bij ons. We hebben veel ervaring in het onderwijssegment én met resultaatgericht schoonmaken. Daarnaast is de Campus natuurlijk een prachtige locatie, die bijvoorbeeld ook flink wat expertise vraagt op het gebied van glasbewassing. Deze opdracht is ons op het lijf geschreven.” Zo vertelt Elbert Jan Hesse, algemeen directeur van Novon.

Op 29 augustus start de samenwerking en gaat Novon aan de slag met het resultaatgerichte schoonmaakcontract op de Campus aan de Mozartlaan in Zwolle. Binnen die resultaatgerichte aanpak is maximale focus op zowel de technische- als de belevingskwaliteit van de schoonmaak. “Een schoon gebouw draagt veel bij aan een fijne en veilige leeromgeving voor de studenten.”

Meerwaarde voor het onderwijs

Dat deze samenwerking op gebied van schoonmaakonderhoud nieuw is, zegt overigens niet dat Deltion en Novon elkaar nog niet kennen. Novon is een leerbedrijf bij uitstek en ieder jaar lopen er dan ook meerdere Deltion-studenten stage bij het schoonmaakbedrijf. Niet alleen in de uitvoering, maar ook op de commerciële en andere ondersteunende afdelingen kun je zomaar één van de leerlingen tegen het lijf lopen. Op de aanbestedingsvraag hoe Novon meerwaarde kon bieden aan het primaire proces van Deltion kwam dan ook een meer dan passend antwoord. Naast gastcolleges door Elbert Jan Hesse en Jacco Vonhof zal Novon zich inzetten om jaarlijks minimaal 10 studenten op te leiden tot schoonmaakspecialist. Met baangarantie!

Aandacht voor de mens

Deltion heeft in de uitvraag duidelijk laten zien dat zij de aandacht voor het schoonmaakpersoneel een erg belangrijk onderdeel vinden binnen het schoonmaakcontract. Niet alleen vanuit het oogpunt dat het er continuïteit moet zijn in het schoonmaakonderhoud. Ook omdat ‘een leven lang ontwikkelen’ centraal staat binnen de opleidingsinstelling. En daar zit een sterk raakvlak tussen de school en het nieuwe schoonmaakbedrijf, dat de mens bovenaan haar prioriteitenlijstje heeft staan. Ontwikkeling is een belangrijke pijler als het gaat om werkplezier en tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten.

Over Deltion

Het Deltion College is een school die zich richt op middelbaar beroepsonderwijs voor jongeren en volwassenen.

De missie van Deltion is om studenten uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Zowel persoonlijk, als in hun vakmanschap. Door aantrekkelijk onderwijs te leveren dat klaar is voor de toekomst. De toekomst van de studenten, medewerkers, partners uit de regio en de maatschappij.

Over Novon

Novon is een echte mensenorganisatie, dat ondanks de doorgemaakte groei tot in de top 10 van grootste schoonmaakbedrijven van Nederland, nog steeds kleinschalig voelt. Iedereen binnen de organisatie denkt graag mee over datgene waar het uiteindelijk om draait: professionele schoonmaak op hoog niveau. Het sociale karakter van het bedrijf uit zich in het gegeven dat binnen Novon iedereen een kans verdient om zijn of haar kwaliteiten te tonen.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?