Logo Novon

DeltaCare en Pluryn: een sociale match

Al meer dan 35 jaar hebben DeltaCare en Pluryn een hechte samenwerking. Het begon allemaal met de schoonmaakwerkzaamheden van DeltaCare bij de Beele in Voorst. Vervolgens nam DeltaCare het Hietveld in Beekbergen onder zijn hoede en sinds 2021 kwam er nog een derde locatie bij. Een succesvol partnerschap, waarbij beide partijen elkaar ook nog eens aanvullen en ondersteunen in een gedeeld doel: een positieve impact hebben op het leven van mensen die extra zorg en ondersteuning nodig hebben.

Ieder mens heeft recht op een goed leven

Pluryn is gespecialiseerd in het werken aan wensen van mensen – jong en oud – met een complexe zorg- en ondersteuningsvraag. Eva Meijer, Facilitair Adviseur bij Pluryn, vertelt: “Zo’n 6.500 mensen krijgen bij ons specialistische zorg en ondersteuning op het gebied van wonen, leren, werk en vrije tijd. We spreken hun eigen kracht aan, kijken naar wat wél kan en zijn betrouwbaar in ons handelen.  Dat geeft hen hoop en zo werken we aan vertrouwen. Dit doen we met ruim 5.000 professionals, via 16 landelijk werkende voorzieningen en in totaal 440 locaties voor gehandicaptenzorg en jeugdzorg. Zo maken we samen het verschil. We vinden dat ieder mens recht heeft op een goed leven. Ook als iemand zijn dromen niet op eigen kracht kan waarmaken.”

Een soepele overgang

Eva werkt in haar functie als Facilitair Adviseur ondersteunend aan de zorg. Zodoende houdt ze zich ook bezig met de schoonmaak. Ze herinnert zich de soepele overgang naar DeltaCare na de aanbesteding nog goed. “De schoonmaakmedewerkers die de overstap maakten naar DeltaCare reageerden erg positief. Ze konden in hun vertrouwde werkomgeving blijven en waren snel tevreden met hun nieuwe werkgever.”

Samen maken we het verschil. Ieder mens heeft recht op een goed leven. Ook als iemand zijn dromen niet op eigen kracht kan waarmaken.

Eva Meijer – Pluryn

‘Souplesse’

“Het fijne aan de samenwerking met DeltaCare is dat het zo gemakkelijk is om afspraken met elkaar te maken,” legt Eva uit. “Is er een calamiteit? Dan besluiten we samen om wat extra uren in te zetten. Dit wordt dan op een andere dag weer gecompenseerd. Ik vind het prettig dat het zo flexibel gaat.”

Maar wat maakt DeltaCare nou écht anders dan andere schoonmaakpartijen? Eva: “Eén woord; souplesse. Onlangs hadden we een klein incident in het zwembad – een overstroming. Maar zoals altijd loste DeltaCare het moeiteloos op. Een simpele vraag volstaat: ‘Zouden jullie er even naartoe kunnen gaan?’ Binnen de kortste keren krijgen we het vertrouwde antwoord: ‘Oh, we hebben het geregeld.’ Dat is het mooie van open communicatie en van samen overleggen. We voelen ons vrij om te uiten wat nodig is, zelfs als het niet perfect is, en luisteren naar elkaars input.”

Een waardevolle match

De samenwerking tussen DeltaCare en Pluryn gaat verder dan alleen schoonmaak. Ze delen namelijk een gemeenschappelijk doel. Beide organisaties zijn gericht op het ondersteunen van mensen, zij het op verschillende manieren. Pluryn richt zich op het helpen van jongeren en volwassenen met complexe uitdagingen. DeltaCare geeft mensen die verder van de arbeidsmarkt af staan de kans om waardevol werk te verrichten. “Werk is een bron van voldoening. Een baan hebben, maakt dat je voelt dat je ertoe doet in onze samenleving. Dat is iets wat we bij Pluryn ook heel belangrijk vinden,” legt Eva uit.

Een prachtig voorbeeld van een verdieping van de samenwerking is het voorbeeld van een cliënt van Pluryn die enige tijd geleden is aangenomen bij DeltaCare. “De cliënt krijgt salaris, helpt mee met de schoonmaak en krijgt begeleiding vanuit DeltaCare. Het is maar een paar uurtjes werk per week, maar het betekent zó veel,” vertelt Eva.

Samen leren en groeien

Om de hechte samenwerking in de toekomst naar een nog hoger niveau te tillen, benadrukt Eva het belang van voldoende ondersteuning en begeleiding voor de schoonmaakmedewerkers, vooral in situaties waarbij een medewerker niet lekker in zijn of haar vel zit.

De medewerkers van DeltaCare zijn ‘gouden mensen met een goed hart’ die trots zijn op het werk dat ze doen en hier echt passie voor hebben!’.

Eva Meijer – Pluryn

“De samenwerking met DeltaCare is heel fijn,’ sluit Eva af. De medewerkers van DeltaCare zijn ‘gouden mensen met een goed hart’ die trots zijn op het werk dat ze doen en hier echt passie voor hebben. We kijken uit naar een mooie toekomst en mooi vervolg van de samenwerking!”

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?