Logo Novon

Novon doneert 1.000.000 liter schoon drinkwater!

Kun jij je voorstellen dat we ooit zonder schoon drinkwater komen te zitten? Vast niet.

Het is voor ons zelfs de normaalste zaak van de wereld. We draaien de kraan open en er komt schoon drinkwater uit. Maar dat is niet in elk land vanzelfsprekend. Er dreigt zelfs een wereldwijde watercrisis in de toekomst. Uit rapporten van onder andere Unicef blijkt dat er op dit moment 36 landen een extreem tekort hebben aan water.

Als schoonmaakbedrijf werken we natuurlijk dagelijks met water. En daarom vinden we het des te belangrijker om ons steentje bij te dragen in deze mondiale uitdaging. Nou ja, in dit geval een druppeltje dan. We doneerden in het afgelopen jaar zelfs 1.000.000 liter schoon drinkwater!

Zo doen we dat

Met de schoonmaakwerkzaamheden die we uitvoeren maken we grote impact op verschillende gebieden. Zo proberen we een positieve invloed te hebben op de werk- en leef omgeving van onze klanten en zijn we als werkgever een belangrijk onderdeel van het leven van ruim 2000 mensen.

We kiezen voor materialen en middelen die een minimale belasting voor het milieu geven. En schoonmaken doen we het liefste zonder chemie. Dankzij innovatieve methoden, zoals Ozonwater hebben we die schoonmaakchemie ook helemaal niet nodig om goed schoon te kunnen maken. Sterker nog: de schoonmaakkwaliteit is bij een aantal van onze klanten zelfs beter beoordeeld sinds we ozonwater inzetten! Met dat als uitgangspunt hebben we gezocht hoe we nog meer voordelen konden koppelen aan het schoonmaken zonder schoonmaakmiddelen. Uiteindelijk ontstond er een hele mooie samenwerking met Made Blue. Waarbij we voor iedere bespaarde liter chemie (schoonmaakmiddel) 1000 liter schoon drinkwater doneren aan ontwikkelingslanden. En dat allemaal via Made Blue!

Made Blue

Made Blue heeft een duidelijke missie: schoon drinkwater voor iedereen. Om dat te bereiken investeert de organisatie in waterprojecten in landen waar dat hard nodig is. Dankzij deze investeringen hebben zij bijvoorbeeld gezorgd dat er in Ethiopië 20 scholen zijn voorzien van schoon drinkwater, veilige sanitatie en goede hygiëne. Ook de gemeenschappen rondom die scholen profiteren mee, doordat er kiosken (inclusief kleine winkeltjes) worden gebouwd aan de buitenkant van de scholen. Daarmee bereiken we samen ruim 35.100 mensen, maar specifiek ook 15.300 meisjes op die 20 scholen. Door de bouw van veilige wc’s, wasbakken en verschoonkamers hopen we dat het absentiecijfer van meisjes op school de komende 2,5 jaar met 50% zal afnemen.

De waterteller loopt door

Op dit moment, april 2023, hebben we als Novon al ruim 1.000.000 liter schoon drinkwater gedoneerd via Made Blue. Een gigantisch cijfer waar we enorm trots op zijn. En de teller loopt door! Want bijna wekelijks starten we nieuwe samenwerkingen op met klanten waar we, dankzij de focus op duurzame schoonmaak, zorgen voor prachtige water- en chemiebesparingen.

Ben je benieuwd hoe wij duurzame schoonmaak kunnen implementeren binnen jullie bedrijf? Wil je op die manier bijdragen aan de immens grote uitdaging die er ligt op het gebied van waterschaarste? Neem dan contact met ons op om te ontdekken hoeveel druppels we samen kunnen bijdragen. Nou ja, liters!

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?