Logo Novon

Even terugblikken (7) – 25 jaar Novon

In 2018 bestond Novon Schoonmaak maar liefst 25 jaar. Dit jubileum hebben wij gevierd door iets te doen voor onze medewerkers en omgeving. Medewerkers konden goede doelen aandragen die vervolgens in aanmerking kwamen voor één van de 25 cheques ter waarde van €1.000,-. In deze reeks blikken we terug met de winnende goede doelen.

Vandaag blikken we terug met Stichting Campagneteam Huntington. De ziekte van Huntington is een progressieve en erfelijke ziekte waarbij de zenuwcellen van je hersenen beschadigd raken. Het is een combinatie van ALS, Parkinson en Alzheimer en als één van je ouders het heeft, heb je vijftig procent kans om de ziekte ook te krijgen. Op dit moment is het niet mogelijk om de ziekte af te remmen of zelfs te stoppen en daar wil het Campagneteam Huntington verandering in brengen.

We hebben gesproken met Melanie Kroezen. Melanie is voorzitter van het Campagneteam Huntington en is ook zelf gendrager van de ziekte. Toen de wetenschappelijke ontwikkelingen veelbelovend waren heeft Melanie samen met betrokken families het campagneteam Huntington opgericht. De doelen waren tweeledig: geld ophalen voor onderzoek én awareness creëren voor de ziekte.

 ‘’Ik zet mij in voor deze en volgende generaties, niet voor mijzelf’’

In het begin kreeg de campagne best wel wat weerstand. ‘’Mensen zeiden dat ze niet op ons zaten te wachten omdat Huntington zo erg is dat niemand er over wil praten’’ vertelt Melanie. Onze slogan is dan ook ‘’Het is een ziekte zo erg… dat niemand er over praat’’

Sinds de start in 2014 is de campagne erg groot geworden, zo is de stichting al meerdere keren op tv geweest bij o.a. omroep Max, Hart van Nederland en Matthijs van Nieuwkerk. En inmiddels staat de teller al op 4,7 miljoen.

‘’Onze mind-set was: elke euro is er één, en dat heeft ons echt geholpen’’

Een vriendin (werkzaam bij Novon) van een werkneemster bij Huntington waarvan de dochter door de ziekte is overleden, heeft het Campagneteam Huntington opgegeven voor het ontvangen van de cheque. Melanie weet het moment van het uitreiken nog goed: ‘’ik vond het heel leuk om te zien dat er zoveel verschillende goede doelen door jullie een cheque in ontvangst mochten nemen’’

De cheque, aangeboden aan Stichting Campagneteam Huntington, is volledig gebruikt voor onderzoek. ‘’Al het geld gaat 100% naar onderzoek’’ vertelt Melanie. De stichting heeft namelijk 11 onderzoeklijnen lopen die tot genezende theraphie voor de ziekte van Huntington moet leiden.

Een heftig maar mooie campagne, waar wij graag aan hebben willen bijdragen!

Meer lezen?

Benieuwd naar andere goede doelen in deze reeks? Wij zetten de goede doelen op LinkedIn en Instagram in het zonnetje. De andere artikelen kunt u hieronder vinden.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?