Calamiteiten 085 - 90 24 502

Calamiteiten 085 - 90 24 502

Bij Novon zijn we altijd op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen om jouw pand in topconditie te houden. Droogijsstralen is één van die krachtige reinigingsmethoden die niet alleen effectief is, maar ook vriendelijk voor het milieu. Deze techniek maakt gebruik van droogijs (CO₂ in vaste vorm) en biedt een veilige en efficiënte manier om hardnekkig vuil, vet en andere verontreinigingen te verwijderen, zonder water of chemicaliën.

Wat is droogijsstralen?

Droogijsstralen is een reinigingsmethode waarbij kleine korrels droogijs onder hoge druk op een oppervlak worden gespoten. Wanneer de droogijskorrels het oppervlak raken, verdampen ze onmiddellijk. Deze snelle verdamping veroorzaakt een temperatuurshock, waardoor het vuil loskomt. Omdat droogijs geen resten achterlaat, hoef je na afloop niet op te ruimen zoals bij andere methoden. Dit maakt droogijsstralen ideaal voor situaties waarin je grondige reiniging nodig hebt zonder dat er vocht of afval achterblijft.

Effectief en veilig

Droogijsstralen is niet alleen zeer effectief, maar ook veilig voor machines, installaties en oppervlakken. Het is niet schurend, wat betekent dat het geen schade aanricht aan gevoelige materialen. Hierdoor is het perfect voor industriële omgevingen waar het belangrijk is dat de apparatuur in topconditie blijft. Of het nu gaat om het reinigen van machines, transportbanden of productielijnen, droogijsstralen verwijdert vuil grondig zonder de onderliggende materialen te beschadigen.

Milieuvriendelijke keuze

Bij droogijsstralen wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën of oplosmiddelen, wat het een milieuvriendelijke optie maakt. Bovendien verdampt het droogijs volledig, waardoor er geen afvalwater of chemicaliënresten achterblijven. Dit betekent minder afval en minder impact op het milieu.

Waarom kiezen voor droogijsstralen?

  • Snel en efficiënt: Reinigt grondig zonder stilstand van machines of droogtijd.
  • Niet-schurend: Veilig voor gevoelige apparatuur en oppervlakken.
  • Milieuvriendelijk: Geen gebruik van water of chemicaliën, en geen afval.
  • Veelzijdig: Geschikt voor een breed scala aan industriële toepassingen, van zware machines tot delicate oppervlakken.

Persoonlijke aanpak

Bij Novon passen we droogijsstralen op maat toe, afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. We denken graag met je mee over de beste aanpak voor jouw situatie. Onze experts zorgen voor een veilige en grondige reiniging, zonder dat je productieproces stil komt te liggen.

Wil je meer weten over droogijsstralen en hoe deze techniek kan bijdragen aan het onderhoud van jouw pand? Neem gerust contact met ons op, we staan klaar om je te adviseren en een oplossing op maat te bieden

Meer lezen

Een vak apart: het specialisme van schoonmaak op vakantieparken

Glasbewassing: Jouw ramen, ons visitekaartje

Oplevering schoonmaak na een verbouwing of renovatie