Logo Novon

Even terugblikken (5) – 25 jaar Novon

In 2018 bestond Novon Schoonmaak maar liefst 25 jaar. Dit jubileum hebben wij gevierd door iets te doen voor onze medewerkers en omgeving. Medewerkers konden goede doelen aandragen die vervolgens in aanmerking kwamen voor één van de 25 cheques ter waarde van €1.000,-. In deze reeks blikken we terug met de winnende goede doelen.

Join4Energy

Vandaag blikken we terug met Join4Energy. Deze stichting zamelt fondsen in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van energiestofwisselingsziekten bestrijden en mogelijk genezing brengen.

‘’Wij geven patiënten met een energiestofwisselingsziekte een toekomst’’

Ron de Croon

“Join4Energy is destijds opgegeven voor de actie door twee dames die bij Novon werkzaam zijn en bevriend waren met de toenmalige voorzitter Jordi,” vertelt Ron, bestuurslid van Join4Energy. ‘’Hoe wij de stemmen hadden opgehaald durven wij niet meer met zekerheid te zeggen, maar waarschijnlijk via een online share actie, daar hebben we een grote achterban voor die altijd in is voor dit soort acties.’’

Het moment van het winnen van de cheque, herinnert Jordi zich nog goed. Jordi vertelt: ‘’Het was een bijzondere middag. Elk goed doel deed zijn eigen verhaal, het waren stuk voor stuk emotionele en aangrijpende verhalen. We waren uiteraard erg blij met de cheque. Maar we waren ook erg blij dat wij ons verhaal konden delen met de buitenwereld’.’

De cheque is 100% gebruikt voor een onderzoek naar een medicijn tegen de energiestofwisselingsziekte en dat is ook meteen een belangrijk punt, geeft Ron aan. “Wij vinden het heel belangrijk dat alle bedragen die wij krijgen volledig naar het doel gaan. We letten ook erg op onze eigen kosten, die houden we zo laag mogelijk. De kosten die we wel hebben proberen we te dekken door middel van het sponsoren van evenementen.”

Wij zijn blij om te horen dat onze cheque naar dit mooie goede doel is gegaan!

Meer lezen?

Benieuwd naar andere goede doelen in deze reeks? Wij zetten de goede doelen op LinkedIn en Instagram in het zonnetje. De andere artikelen kunt u hieronder vinden.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?